ÇAYKUR SIFIR KALORİLİ ŞEKER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Haberi Paylaş

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Rize Şekeri’ ismini verdiği Stevia üretiminde fabrika kurulumunda sona yaklaşıldı. 5 yıla yakın bir süredir deneme üretimi devam eden Stevia’nın fabrikasyon çalışmaları ÇAYKUR tarafından yürütülmekte. Çinli bir firma ile anlaşma yapan ÇAYKUR, 2018 yılında Stevia fabrikasının üretime başlayabileceğini belirtti.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 5 yıldır deneme üretimi gerçekleştirdiklerini, ürünün yılda iki kez hasat edildiğini ve dekardan 4 ton seviyelerinde ürün elde edildiğini ifade etti Sütlüoğlu, “Dünya bu bitkiyi yeni yeni tanırken biz de bu pazarda kendimize yer bulmak istiyoruz. Bunun için bu alanda dünyada önde gelen Çinli bir firma ile anlaşma yapmıştık. Fabrika kurma çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Şayet önemli bir olumsuzluk olmaz ise gelecek yıl üretimine başlayacağız inşallah” dedi. Stevia üretiminin yılda 50 ton olması öngörülüyor.

Şeker Otu, Stevia Nedir ?

Şeker Otu , Stevianın Faydaları;Şeker otu olarak da bilinen Stevia,Paraguay menşeli bir bitkidir. Diyabet hastaları için bir umut olan Stevianın Rize çevresinde deneme amaçlı ekimi başarıyla yapıldı. Dünyada, 5 milyar dolarlık bir pazarı bulunan bitki şekere oranla 300 – 400 kat tatlandırıcı özelliğe sahip olmasına rağmen kalori ve protein içermiyor. Diyabet, hipertansiyon, obezite tedavisi yanı sıra sigarayı bırakmak için de kullanılmakta olup bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

  • Cildi besler,sıkılaştırır ve kırışıklıkları düzeltir.Cilt bakımı için bir maske olarak da kullanılabilir.
  • Sivilcelere iyi gelir ve sivilceleri azaltmak için kullanılabilir.
  • Şeker hastalığı(diyabet) tedavisinde yardımcı rol oynar.
  • Yüksek tansiyon hastalarına iyi geldiği bilinmektedir.
  • Kabızlık, depresyon ve asabiyete karşı iyi etkileri olduğu gözlemlenmiştir.
  • Bağırsak ve mide florasını korur.
  • Asit alkali dengesini sağlar ve korur.
  • Bilinen ve rastlanılan herhangi bir yan etkisi yoktur.

Leave a comment