NATA HOLDİNG, PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN GÜNEŞİ OLDU

Haberi Paylaş

NATA Holding, parekende sektörünün “Güneşi” oldu. Pandemi döneminde yatırımlarına hız kesmeden devam eden NATA Holding “Pandemi Döneminde Yatırıma En Büyük Destek Ödülü”ne layık görüldü.

 

Tüm parekende sektörünün Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldiği Perakende Günleri’nde Perakende Güneşi Ödülleri verildi. Kapanma döneminde kiracılarında kira almayan, kira indirimine giden ve bunun yanında 3 yeni AVM yatırımı ile kiralanabilir alanlarını 350 bin metrekareye çıkaran NATA Holding’in ödülünü VEGA ve NATA Holding adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık aldı.

 

Nata Holding’in Türkiye’nin tek ve yüzde yüz yerli sermayeli AVM zinciri markası olduğunun altını çizen Yusuf Tanık, “Yarım yüzyıllık deneyimimiz ile bulunduğumuz her sektörde adımızdan söz ettiriyoruz. Tüm dünyanın yaşadığı zorlu süreçte de, VEGA Alışveriş ve Yaşam Merkezleri ile Türkiye ekonomisine ve ülke istihdamına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Hedefimiz belli, ülkemize ve sektörümüze olan inancımızla yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmek istiyoruz” diye duygularını dile getirdi.

 

“AVM’LER KAYITLI EKONOMİNİN AYRILMAZ BİR PARÇASI”

AVM’lerin kayıtlı ekonominin ayrılmaz bir parçası olduğunun da altını çizen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık, şöyle konuştu:

 

“Hijyen kontrolünün en sık uygulandığı ve kayıtlı alışveriş ekonomisinin en rahat denetlenebildiği AVM’ler, tam kapanmadan sonra tekrar eski performanslarını göstermeye başladı. Bu da bizi geleceğe daha da umutla bakmaya yöneltti. AVM yatırımcıları olarak perakendeci iş ortaklarımızla daima aynı gemide olduğumuz bilinciyle hareket ediyoruz.

 

KAPANMADA KİRA TALEBİNDE BULUNMADIK

Yaşadığımız pandemi sürecinde de yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu, ayrılmaz bir bütün olduğumuzu göstermiş olduk.  NATA Holding olarak pandemi döneminde yaptığımız yatırımların yanı sıra alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu tarihler içerisinde kiracılarımızdan herhangi bir kira talebinde bulunmadığımız gibi, açıldıktan sonra da kira indirimlerine devam ederek iş ortaklarımıza elimizden gelen desteği vermeyi hedefledik.”

 

“PANDEMİDE 3 YENİ AVM AÇILIŞI YAPILDI”

“Hız kesmeden yola devam etmek istiyoruz” diyerek hedefleri doğrultusunda ilerleyeceklerini belirten Yusuf Tanık düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

 

“Pandemi dönemi içerisinde bünyemize dahil ettiğimiz 3 yeni AVM ile sektördeki kiralanabilir alan payımızı 100 bin metrekare daha büyüterek toplamda 350 bin metrekareye, AVM sayımızı ise 8’e yükseltmiş bulunuyoruz. 2020 yılında VEGA Subayevleri Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin aynı zamanda VEGA İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmiştik. İçinde bulunduğumuz ayda da VEGA CADDE Mobilya AVM’yi hayata geçireceğiz.”