KÜRESEL MARKA OLMA YOLUNDA İLERLEYEN FESTİVAL HALIYA TURQUALITY DESTEĞİ

Haberi Paylaş

Ticaret Bakanlığının ihracat yapan firmalara sunduğu markalaşma desteği olan Turquality Destek Programı, dünyanın en kapsamlı marka geliştirme programı olarak dikkat çekiyor.
Uluslararası markalaşma potansiyeli olan Türk firmalarının, üretimden pazarlamaya, satıştan satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçleri kapsayan program, kurumsallaşma ve gelişim sağlayarak uluslararası pazarda küresel bir oyuncu olmalarını hedefliyor. Söz konusu markalar aracılığıyla olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amaçlanıyor. Turquality marka destek programının hedefleri arasında; yurtdışında olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve tutundurulması için iletişim ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, Türk firmalarının marka bilincini artırmak, Türk firmalarının pazar bilgisi dahilinde aksiyon alabilmeleri için istihbarat desteği sağlamak da yer alıyor.
1983 yılında üretime başlayan Festival Halı Türk Halısının Dünyadaki temsilcisi olmak vizyonuna ulaşma yolundaki azmini Turquality Marka Destek programıyla daha da güçlendiriyor. Bakanlık başvurumuz nezdinde, ’Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi Ve TURQUALITY’nin Kapsamında Yer Alan Marka Destek Programına Alınması uygun görülmüştür.’ ibaresiyle Festival HALI TURQUALITY MARKA kapsamına alınmıştır.
Festival Halı 2019 itibariyle; 43 ülkeye ihracat, 14 yurtdışı depo, 3 ülke distribütörlük, Yurtiçinde 780’ i aşkın bayi, 12 bölge müdürlüğü ile Türkiye ve Dünyada müşteri memnuniyetini gözeterek büyümeye ve Türk Halısının dünyadaki temsilcisi olmaya devam ediyor.
TURQUALİTY Marka destek programı gücünü de arkasına alarak, Tasarımlarıyla trend belirleyen, teknolojik ve dijital dönüşümün desteğiyle müşteri memnuniyeti odaklı küresel marka olma yolunda ilerleyen Festival Halı, Global faaliyet ağına geliştirerek küresel pazarda daha da güçlenerek Dünyayı Türk Halısıyla tanıştırmaya devam etmektedir.