Her 4 Emekliden 1’i Anadolu Hayat Emeklilik Müşterisi

Haberi Paylaş

Bugüne kadar Bireysel Emeklilik Sistemi’nden emekli olanların sayısı 100 bini aştı. 7 milyona yaklaşan katılımcı sayısı ve devlet katkısı dahil 96 milyar TL’yi aşan fon tutarı ile büyümeye devam eden Bireysel Emeklilik Sistemi’nde emekli olan 102 bin kişiden 26 bini, Anadolu Hayat Emeklilik müşterisi.

27 Ekim 2003 tarihinde faaliyete başlayan ve 16. yılına giren Bireysel Emeklilik Sistemi’nden emekli olanların sayısı 102 bine ulaştı. Anadolu Hayat Emeklilik, 2013 yılında ilk emeklilerini vermeye başlayan sistemden emekli olan kişi sayısında 26 bin müşteri ile lider durumda.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası branşları fon büyüklüğü toplamında sektör liderliğini sürdüren Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan yaptığı değerlendirmede; “Emekli olan müşterilerimize oldukça esnek seçenekler sunarak emeklilik dönemlerinde de memnuniyetlerinin devam etmesini sağlıyoruz.Katılımcılar, emeklilik geliri almak istedikleri süreyi ya da tutarı belirleyerek emeklilik gelir programlarımıza dahil oluyor ve düzenli gelir elde ediyorlar. İsterlerse ihtiyaç duydukları miktarı toplu para olarak alıp geri kalanı ile maaş alma haklarını kullanabiliyorlar. Bununla birlikte, katılımcılarımızın şirketimiz nezdindeki hesaplarını dikkate alırsak yaş ve sistemde geçirilen süre itibarıyla emeklilik hakkını elde eden müşterilerimizin %40’ından fazlası sistemde kalarak devlet katkısı avantajından yararlanmaya devam etmeyi seçiyor. Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak adına oluşturduğumuz ürün gamımızı ve hizmet çeşitliliğimizi değişimlere ayak uyduracak şekilde sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz. Çalışmalarımızı hem müşteri deneyiminin mükemmelleştirilmesi hem de dijitalleşme perspektifinde yürütüyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizin sonuçlarını görmek, tasarruf yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri şirket olmak bizleri fazlasıyla mutlu ediyor ve geleceğe yönelik çok daha büyük bir motivasyonla çalışmamızı sağlıyor” dedi.

Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 14 Haziran 2019 tarihli verilerine göre bireysel emeklilikte devlet katkısı dahil fon büyüklüğü toplamında %18,6’lık pazar payı ile 18 milyar TL’ye ulaştık. 1,3 milyona yaklaşan sözleşme ve sertifika sayısı ile de bu alandaki sektör liderliğimizi sürdürüyoruz. Bunlara ilaveten, gönüllü BES ve otomatik katılım toplamında 1 milyon 756 bin katılımcı ile lider konumdayız. Emekli olan kişi sayısında da %25’lik pazar payı ile öncü konumumuzu korumanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Anadolu Hayat Emeklilik hakkında:

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında “Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi” olarak kuruldu. Halka açık ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik, hayat sigortası, bireysel emeklilik ve otomatik katılım toplamında en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor. Bireysel emeklilik ile otomatik katılım kapsamında yer alan ve sayısı 1,7 milyonu aşkın katılımcı sayısıyla Anadolu Hayat Emeklilik, sistemdeki lider pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Sistemden emekli olan kişi sayısında da öncü konumunu koruyan şirket, sistem emeklilerinin %25’ine sahiptir. Genel Müdürlüğü İstanbul’da bulunan şirketin; İstanbul (3), Ankara (2), Adana, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Trabzon’da Bölge Satış Müdürlükleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik sayısı 500’ü aşan direkt satış ekibi, 230’u aşan özel acentesi ve 1.300’ü aşan Türkiye İş Bankası şubesi aracılığıyla hizmet sunuyor.