MATEMATİGO AZERBAYCANDA DİSTRİBÜTÖRLÜK , TÜRKİYEDE BAYİLİKLER VERİYOR…

Haberi Paylaş

TEKNOKENTLER TEKNOLOJİ PROJELERİNİ ENGELLİYOR

Türkiyede Teknokentler Girişimcilerin Düşüncelerini Projelerini Engelleme Yeri Değil, Ülke Ekonomisine Daha Fazla Teknoloji Projesi Yapılmasını Destekleme Yeri Olmalıdır..

“Onlar öldürmeyi, yok etmeyi, biz eğitmeyi ve yaşatmayı hedefliyoruz. Amerikan orjinli oyunlarla bizim oyunumuz arasındaki temel fark budur. “
Matematigo Eğitim Teknolojilerinin google playde yayınlanan “Matematigo dede torun birlikte oyun” adıyla patentli oyununu Matematigo kurucusu Namık Kemal Yıldırım ile konuştuk.

Matematigonun yaşanan deneyimler ve ülke sorunlarına yönelik çözüm üretme arzusunun sonucu olarak geliştirilmiş bir proje olduğuna vurgu yapan Yıldırım, yerli ve milli olma karakteri nedeniyle bu oyunun bir çok engelle karşılaştığını ifade etmiştir.

Türkiyede ve dünyada eşi benzeri olmayan, kurgusu, mantığı, işleyişi, karakterleri tamamen özgün ve patentli olan Matematigo oyunu için bir üniversite teknokentine yapılan ofis destek başvurusunun olumsuz cevaplandığını belirten Namık Kemal Yıldırım kendi gücümüzle, kendi kaynaklarımızla, çok zor şartlarda hatta imkansız denileni başararak çocuklarımıza ve ülkemizin aydınlık geleceğine Matematigo online mobil oyunumuzu kazandırdığımız için mutluyuz diye konuşmuştur.

Türkiyede cep telefonu kullanım oranının nüfusa göre %90 lara ulaştığını ve artık Türkiyenin bilişim ve teknoloji yatırımlarına çalışmalarına önem vermesi gerektiği konularında hem devletin üst düzey bakanlarının hem sayın cumhurbaşkanımızın önerileri talimatları olduğu halde özellikle eğitime matematik ve kodlamaya odaklanan, aile kurumunu yaşatmaya yönelik dede torunun birlikte oynamasını hedefleyen Matematigo oyunumuzun Ar-Ge yapısı yetersiz diye desteklenmemesini eleştiren Namık Kemal Yıldırım, üniversitelerdeki teknokent görevlilerinin bu tür teknoloji ve yenilikçi projeleri değerlendirirken prosedür, yazım kuralları gibi bürokratik bakış açısını aşamadıklarını ve bu yüzden de gelişip faydalı olabilecek projelerin başlamadan bitmek zorunda kaldığını ifade etmiştir.

Yapılması gerekenin eksik varsa ki olması doğaldır düşünceyi projeyi dinleyip bir ileri aşamaya nasıl taşınabileceği ve ülke ekonomisine nasıl katkı sunulabileceği konusunda teknokentlere başvuran girişimcilere destek olunması gerektiğidir diyen Namık Kemal Yıldırım, teknokentlerin düşünceleri, projeleri ezme, yok etme, yeşermesini engelleme yeri olmadığını bu yanlış gidişatın mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Azerbaycanda görüştüğümüz eğitim bakanlığı yetkilileri oyunun Azerbaycanda yaygınlaşması için gerekli desteği vereceklerini belirtmişler ve distribütörlük için görüşmelere başlamamızı önermişlerdir.

Türkiyede de tüm illerde bayilik verilmesi için tanıtım ve reklam çalışmaları başlamıştır.
Teknokent yetkilileri reddettikleri Matematigo oyunun gösterdiği başarıyı görüp proje değerlendirme