MİMARİSTUDIO’DAN GÜÇLÜ KURUMSALLIK VE DİNAMİK DETAYLARLA BÜTÜNLEŞEN TASARIM: VOLKSWAGEN ARENA TURKCELL PLATINUM LOUNGE

Haberi Paylaş

Dünyanın önde gelen firmaları için tasarladığı ofis tasarımları ile well-being yaklaşımı üzerine çalışmalar sürdüren Mimaristudio, Turkcell Platinum Lounge projesi ile, firmanın güçlü kurumsal kimliğini, renkler ve farklı detaylarla davetlilere hissettiriyor. Uniq İstanbul içerisinde bulunan Volkswagen Arena’da konumlandırılan ağırlama alanı, kreatif ve özgün bir yaklaşım ile ele alınan iç mimari detayları ve aydınlatma tasarımı ile fark yaratıyor.
Turkcell’in yıl boyunca düzenleyeceği çeşitli kurumsal davet, tanıtım ve organizasyonlara ev sahipliğinin yanında, Volkswagen Arena’da düzenlenecek olan spor karşılaşmaları, konserler ve gösterilerde firmanın özel davetlilerinin ağırlanması amacıyla planlanan Turkcell Platinum Lounge, kreatif bir iç mimari yaklaşım ile firmanın kurumsal kimliğini güçlü detaylarla ortaya koyan, dinamik bir ağırlama mekanı olarak tasarlandı. Kurumsal gruplar için gerçekleştirdiği tasarımlar ile tanınan Mimaristudio imzası ile hayata geçen ağırlama alanı, projeye özel olarak tasarlanıp geliştirilen ürünler ile de bütüncül bir tasarım dilini yansıtıyor.
Turkcell davetlilerinin kendileri için ayrılan girişten geçtikten sonra ulaştıkları ağırlama alanı, uzun dikdörtgen formu ile dikkat çekiyor. İki uzun kenardan biri tribünlere, diğeri ise terasa açılan alanda tasarımcılar, mekanın uzun geometrisini değerlendirerek, aydınlatma tasarımı ile bütünleşmiş birbirinin tekrarı ağırlama noktaları oluşturmuş. Ağırlama alanlarında davetlilerin rahat ve keyifli bir ortamda, yeterli ve mekanın amacına uygun bir aydınlatma tasarımı içinde ağırlanması gerektiği bilinci ile hareket eden ekip, mekanın mevcut yapısal ve mimari karakteristiğine müdahale etmeden yapılan bu tasarımda, mekan içindeki birbirinin tekrarı her bir kolonun önünü, ağırlama noktaları olarak kurgulamış. Bu noktalarda, kolonları saran alüminyum zincir perdeler ile kurumsal kimlik vurgusu güçlendirilirken, her bir tanımlı alana Mimaristudio tasarımı tavan plakaları ile kimlik kazandırılmış. Tavandaki bu geometri, zeminde de bir iz düşüm şeklinde uygulanarak o alanlara ait tanımlama güçlendirilmiş.
Davetlilerin hem oturarak, hem de ayakta zaman geçirebilmelerine olanak tanıyan planlama içerisinde, mekana kazandırılan hazır ürünler dışında projedeki imalatlar, malzemeleri ve renk seçimleri ile birlikte bir bütün olarak Mimaristudio tarafından bu projeye özel olarak tasarlanmış, imal ettirilmiş ve uygulaması yapılmış. Mekanın adeta birer parçasıymış gibi algılanan ürünler, ekibin tasarım sürecine bütünsel bakış açısı ile kurgulanmış.
İç mimari tasarımdaki bu ince detayların yanında, aydınlatma tasarımı da mekanın kimliğinde önemli bir role sahip. Özellikle gece modu ile ön plana çıkan aydınlatma tasarımı, Mimaristudio liderliğinde Light 2 Design ve Crealux firmaları ile yürütülmüş. Mekanın kullanım ihtiyacına ve mimari beklentilere göre ideal konfor ve kullanım şartlarında aydınlatma renk ve değerleri hesaplanarak seçimleri yapılan armatürler, mekana dramatik bir etki kazandırmış. Işıklı logolar ve kurumsal mottoları içeren folyo uygulamaları ile de kurumsal kimlik güçlendirilmiş.
Mimaristudio Hakkında:
Ana gayesi özgün, çağdaş, kaliteli ve insan merkezli hizmet sunmak olan Mimaristudio, 2006 yılında Mimar ve Yüksek Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Ayça S. AKKAYA KUL ve Yüksek Mimar Önder KUL öncülüğünde kurulmuştur.
Ayça S. AKKAYA KUL, 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Endüstri Ürünleri Tasarımı Ana Bilim Dalı’ ında lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. Önder KUL ise, 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Ana Bilim Dalı, Yapı Bölümü’nde lisansüstü eğitimini gerçekleştirmiştir.
Mimaristudio, tasarımlarında savunduğu modern mimari ilkeleri, teknolojik gelişme ve uygulamaları takip ederek yorumlamakta, bu gelişmeleri geçmişin ve günümüzün değerleri ile bir araya getirerek, temelinde doğa ve insan olan farklı konu ve içerikte projeler geliştirmektedir. Tasarladığı her projeye, yenilikçi ve farklı çözümler katarak, fonksiyonel, özgün ve estetik mekanlar kurgulamayı amaçlayan firma, özellikle yeni nesil çalışma mekanları, biofilik tasarım ve insanı merkezine alan “well-being” yaklaşımı üzerine çalışmaları son dönemde öne çıkmaktadır.
Basf Turk, Kibar Holding, Philip Morris SA Pazarlama ve Satış A.Ş, Philip Morris Seyahat Perakende Satış A.Ş., Vodafone Telekomünikasyon A.Ş., Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Polimeks İnşaat gibi uluslararası gruplarla tamamlanan ve devam eden projeleri söz konusudur.