ING BANK’IN BÜYÜME PERFORMANSI 2018 İLK ÇEYREKTE DE DEVAM ETTİ

Haberi Paylaş

ING Bank Türkiye, 2018‘in ilk çeyrek konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın söz konusu dönemde konsolide aktif toplamı 63.1 milyar TL, vergi öncesi kârı ise 357 milyon TL oldu. Krediler toplamı 47.5 milyar TL’ye ulaşan ING Bank’ın, 9 bine yakın işletmeye kullandırdığı 9.5 milyar TL’lik KGF destekli kredinin adet bazında yüzde 90’ından KOBİ’ler yararlandı.

 

ING Bank Türkiye’nin, 9 Mayıs 2018 tarihinde açıkladığı konsolide finansal sonuçlara göre,yılın ilk üç aylık döneminde konsolide aktif toplamı 63.1 milyar TL oldu. İlk çeyrekte bankanın vergi öncesi kârı ise 357 milyon TL olarak gerçekleşti. Ayrıca söz konusu dönemde bankanın öz kaynaklar hacmi 6.6 milyar TL’ye, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 19.6 seviyesine ulaştı.

 

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, açıklanan finansal verileri değerlendirerek “Bankamız 2018 yılının ilk çeyreğinde, geçtiğimiz yılda olduğu gibi başarılı bir performans sergiledi. Vergi öncesi kârımız söz konusu dönemde 357 milyon TL olarak gerçekleşti” dedi. Abay, krediler toplamının 47.5 milyar TL’ye ulaştığını belirtirken, aynı dönemde geniş tabanlı ve küçük tasarrufları kapsayan mevduat hacminin ise 29.2 milyar TL olduğunu vurguladı. Abay, “ING Bank olarak, müşterilerimize her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz bir şekilde hizmet sunmak amacıyla attığımız adımlarla dijital ve mobil kanallarda hızla büyüyoruz. Mart sonu itibarıyla, dijital kanalları kullanan toplam aktif müşterilerimiz içindeki mobil bankacılık müşteri payı yüzde 92’ye yükseldi. Bu dönemde tüm kredilerin adet bazında yüzde 85’i, hacim bazında ise yüzde 63’ü şube dışı kanallardan verildi” diye konuştu

 

“KOBİ’ler için yeni bir dijital süreç kurgulandı”

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı krediler hakkında da bilgi veren Abay, “KGF teminatlı krediler, 2018’in birinci çeyreğinde de odağımızda oldu. Bu kapsamda KGF’nin kefalet desteği ile Mart sonu itibarıyla 9 bine yakın işletmeye 9.5 milyar TL’lik KGF destekli kredi kullandırdık. Bu kredilerin adet bazında yüzde 90’ı, tutar bazında ise yüzde 62’si KOBİ’lere kullandırıldı. Dijitalleşme vizyonumuz doğrultusunda, KOBİ’lerimizin memnuniyetini artırmak, kredilerden en kolay şekilde faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla, pek çok yeni dijital süreç kurguladık“ dedi. Banka olarak operatif süreçlerde kullanmaya başladıkları yeni robot teknolojisiyle, operasyon süreçlerinin hatasız, hızlı ve yüksek verimle sonuçlandırılmasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunun da altını çizen Abay, “Yeni nesil bankacılık uygulamalarında güçlenmeye devam edeceğiz. ‘Bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi’ olan ING Bank, rekabetçi ve hızla dijitalleşen bankacılık sektöründe, stratejisinin odağına inovasyon ve teknolojiyi alarak büyümeye devam edecek” şeklinde konuştu.

 

2018 birinci çeyrek ana başlıkları

‘‘Nesilden Nesile Yönetim Akademisi’’nde İkinci modül başladı

ING Bank’ın Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlediği, ‘‘Nesilden Nesile Yönetim Akademisi’’nde 2017-2018 dönemi ikinci modülü 15 Şubat’ta başladı. Programla; aile şirketlerinin rekabet gücünü artırmaya, sürdürebilirlik ve kurumsallaşma süreçlerine katkıda bulunmaya yönelik eğitimler veriliyor.

 

Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması 2017 4. Çeyrek Sonuçları açıklandı

ING Bank’ın gerçekleştirdiği Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın (TTEA) 2017 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, kentsel nüfusta tasarruf sahipliği oranı yüzde 13,6 olarak gerçekleşti. Araştırma döneminde yakın gelecekte tasarruf yapmayı planladığını söyleyenlerin oranı yüzde 29; gelecek 3 ay içinde tasarruf edeceğini söyleyenlerin oranı bir önceki döneme göre 2 puanlık artışla yüzde 16,6 oldu.

 

ING Bank’tan İTÜ Çekirdek’teki fintech girişimcilerine 100 bin TL’lik destek sağlandı

ING Bank, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme bölgesi İTÜ ARI Teknokent ile işbirliğini bu yıl da sürdürüyor. Big Bang Girişimcilik Yarışması kapsamında verilen ING Bank Fintech Özel Ödülü ile ING Bank tarafından başarılı bulunan fintech girişimcilerine ödül olarak toplam 100 bin TL destek sağlanacak.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında #CesaretinYeter reklam filmini yayınlandı

ING Bank’ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında cesur ve kararlı kadınların yalnız olmadığını, yalnız kalmayacağını, cesaretlerinin yalnızca kendi gelecekleri değil, ülkemizin geleceğini de değiştireceğini anlattı.

 

ING Bank, 10. Yıl etkinliği ile ACE of M.I.C.E, ‘En İyi Etkinlik’ ödülünü kazandı

ING Bank’ın Türkiye’deki 10. yılını kutlamak için düzenlenen etkinlik kapsamında, Türkiye’nin her yerinden gelen 5 binden fazla ING’li, 16 Eylül 2017 Cumartesi günü İstanbul’daki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda bir araya geldi. Teknoloji ve sanatın buluştuğu açılış şovundan sonra Genel Müdür Pınar Abay, geçtiğimiz 10 yıllık sürecin hikâyesini anlattı. 10. yıl etkinliğinde tüm Banka çalışanları ve İhtiyaç Haritası yetkilileri birlikte çalışarak, çocuklar için kırtasiye malzemesi topladı. Toplanan kırtasiye malzemeleriyle Anadolu’daki 11 okula destek olundu.

 

ING Bank Türkiye Hakkında:

ING Bank Türkiye, Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu, TÜSİAD STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics/Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Çalışma Grubu ve Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesidir. Aynı zamanda, Birleşmiş Miletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri imzacısı ve her yaştan kadını ve erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağıran Birleşmiş Milletler’in “HeForSHE” hareketinin destekçisidir. Türkiye’de yaklaşık 260 şubesi ile hizmet veren ING Bank’ın bankacılık stratejisi, Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyümesine paralel bankacılık yapmaktır. Bu kapsamda, ana odak noktası tasarruf ve inovasyondur. Lider tasarruf bankası olma konumlandırması paralelinde pazara sunduğu ürünlerin yanı sıra, modeli, uygulaması ve ölçümlemesi itibarıyla Türkiye’de ilkokul öğrencilerine yönelik tasarruf odaklı ilk ve tek finansal okuryazarlık eğitimi olan ‘Turuncu Damla’ sosyal sorumluluk programını yürütmektedir. Program 7 ilde, 236 okulda, 800 öğretmene ve 29.000’i aşkın öğrenciye ulaşmıştır. Diğer yandan, yeni dönem dijital bankacılığın liderleri arasında yer alma hedefinde olan ING Bank, bankacılık modelini her zaman, her yerde, kolay ve hızlı finansal çözümler sağlayan banka olmak üzerine geliştirmiştir. ING Bank “Eski Köye Yeni Âdet” sloganıyla inovasyona dayalı bankacılığını ön plana çıkarmaktadır.

 

ING Grubu Hakkında:

ING, bankacılık faaliyetlerini ING Bank şirketi ile yürüten, güçlü bir Avrupa tabanına sahip dünya çapında bir finansal hizmetler şirketidir. İnsanları güçlendirerek yaşamda ve iş hayatında bir adım önde kalmalarını sağlamayı amaçlayan ING Grubu, 40’tan fazla ülkede 51 bin çalışanıyla bireysel ve kurumsal bankacılık hizmetleri sunmaktadır. ING Grubu hisseleri Amsterdam (INGA AS, INGA.AS),Brüksel ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (ADRs: ING US, ING.N) işlem görmektedir. Sürdürülebilirliği stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul eden ING, Sustainalytics’in banka endüstrisi sıralamasında“lider” konumunda yer almaktadır. Ayrıca ING grup hisseleri FTSE4Good Endeksi ve Dow Jones Sürdürülebilir Endeksinde dahil edilmiştir ve burada banka endüstri grubu liderleri arasındadır.