İş Yatırım, borsanın enerji ve sigorta sektörü şirketleri ile portföy yönetimi şirketlerini bir araya getirdi.

Haberi Paylaş

Yönettikleri portföy büyüklüğüyle sektörün %88,4’ünü temsil eden 15 portföy yönetim şirketi ile halka açık enerji ve sigorta şirketlerinin temsilcilerini bir araya getiren yatırımcı buluşmaları katılımcılardan büyük ilgi gördü.

 

27-28 Mart tarihlerinde İş Yatırım’ın ev sahiplinde düzenlenen toplantıların ilk gününe enerji sektöründen halka açık 3 şirket katılırken, ikinci günün toplantıları sigorta sektöründen halka açık 4 şirketin katılımları ile gerçekleşti.

 

İş Yatırım Bankacılık ve Sigorta Sektörü Araştırma Müdürü Bülent Şengönül; sigorta sektörünün güçlenen kar yapısıyla hem büyüme hem de içerdiği değer kazanma potansiyeli ile kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ettiğini belirterek, teknik karlılığın güçlenmesi ve yatırım gelirlerinin artıyor olmasının öz kaynak karlılıklarını destekleyeceğini söyledi.

 

İş Yatırım Enerji Sektörü Analisti Aslı Kumbaracı ilk defa düzenledikleri bu toplantıda yatırımcıların, özellikle şirketlerin büyüme stratejisi, bilanço yönetimi ve yeni gelen devlet garantili alım fiyatlarıyla ilgilendiğini gözlemlediklerini ifade etti.

 

Türkiye ekonomisinin ve borsamızın değerine değer katan köklü ve saygın markaların kurumsal yatırımcılardan gördüğü büyük ilgiden memnun kaldıklarını belirten İş Yatırım’ın Yatırım Danışmanlığı Müdürü Barış Özbalyalı, arka arkaya yapılan toplantıların son derece verimli geçtiğini belirterek yatırımcı buluşmalarına farklı sektörler ile devam edeceklerini ifade etti.