Geleceğin iş modeline dev yatırım

Haberi Paylaş

Esnek uzmanlık platformu Expertera’ya çifte yatırım geldi. Expertera, Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım şirketi Etiya’dan yatırım alırken, bu işbirliği sayesinde ayrıca uzmanlık ihracatı da yapacak.

Sanayi 4.0 devrimi ile gelen İş 3.0 dönüşümüne liderlik eden esnek (on-demand) uzmanlık platformu Expertera, hızlı büyümesini sürdürüyor. GarantiPartners Hızlandırma Programı kapsamında bulunan ve geleceğin iş modeli platformu olarak gösterilen Expertera, bünyesinde 600’ü aşkın yazılımcı bulunduran, Silikon Vadisi, Amsterdam, Singapur, Dubai ve Ukrayna ofisleri bulunan önde gelen uluslararası teknoloji firması Etiya’dan 17,1 milyon lira değerlemeyle yatırım aldı.

Teknoloji işbirliğiyle İK sektöründeki büyük dönüşüm başlıyor
Bu yatırımın yanı sıra, firmaların dünyada ve Türkiye’de tek bir kanaldan en iyi uzmanı bulup yöneteceği, ödemelerini yapabileceği, uzmanların ise esnek kariyerlerini inşa edeceği bir platform olarak İş 3.0’ın getireceği verimli iş modeline öncülük eden Expertera, yapılan teknoloji yatırımı sayesinde, gelişmiş müşteri deneyimi alt yapısı, makine öğrenimi ile platform üzerinden yapılacak hızlı ve doğru eşleştirmeler ve yakasız iş gücünün kariyerlerini oluşturabileceği bir platform olarak da İK sektörünün dönüşümüne öncülük edecek. Yurtdışına açılma planları çerçevesinde, bu anlaşma ile Expertera aynı zamanda kendi stratejisine yönelik olarak Etiya’nın San Francisco, Amsterdam, Dubai, Singapur ve Lviv ofislerini kullanabilecek.

“Yakasız çalışma ile iş modeli devriminin öncüsüyüz”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Expertera Kurucusu Alp Sezginsoy, iş modeli devriminin öncüsü olduklarını vurgulayarak, geleceğin organizasyonlarının inovatif, verimli ve güncel kalabilmek için tam zamanlı ve esnek zamanlı uzmanlardan oluşan ‘Hibrit İşgücü’ modeli kullanmasının kaçınılmaz olduğunu, bunun için de işgücü platformlarının faydalarına hızla adapte olmalarının gitgide zorunlu hale geldiğini aktardı. Expertera ile firmalara hiyerarşik düzen yerine yakasız çalışmayı, verimlilik odaklı esnek zamanlı uzman işgücü ve sonuç odaklı uzman kadrolarla çalışmayı sağladıklarını belirten Sezginsoy, Expertera’nın kurulduğu 2013 yılından bu yana her yıl yüzde 100’ün üzerinde büyüdüğünü kaydetti. Bugün 100’den fazla pazarda 15 binin üzerinde tecrübeli uzman ile çalışmayı sürdürdüklerini söyleyen Sezginsoy, Forbes’a göre 7 sene içinde platformlardan verilen esnek bilgi ve uzmanlığın dünyada 1 trilyon dolara ulaşacağının altını çizdi. Türkiye’den teknoloji alanında çıkan global bir değer olarak Etiya’nın Expertera’ya yatırım yapmasının büyük bir trendin habercisi olduğunu aktaran Sezginsoy, şunları söyledi: “Bu yatırım ve işbirliği, platform ekonomisine doğru gidildiğinin ve Türkiye’de de dönüşümün başladığını gösteren önemli bir kanıt. Alanımızda inovatif, deneyimli, dünya çapında bir ekibe sahibiz. Şimdi Etiya ile daha da güçlendik. Hem Türkiye’de, hem de dünyada işin geleceğini oluşturmaya ve geleceğin işgücünü firmalara sunmaya, bu alanda servislerimizi arttırmaya devam edeceğiz. Bu anlamda vizyonlarımızın uyuştuğu, birlikte geleceği inşa edebileceğimiz bir “smart-money” yatırım ve ortak ile yola devam edeceğimiz için memnunuz” dedi.

“Sadece yatırım değil, birlikte uzmanlık ihracatı da yapacağız”
Etiya Kurucu Ortağı Aslan Doğan ise teknolojideki önderlikleri sayesinde Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya kadar pek çok ülkede uzman oldukları alanlarda faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, “Expertera ile işbirliğimiz sadece yatırımdan ibaret değil. Platform iş modelleri dünyada giderek önem kazanıyor. Bu iş modeline ve yönetim ekibine inanıyoruz. Expertera ekibi platform iş modeli yönetimi konusunda uzman, biz de teknik yetkinliğimizle bu girişime ivme kazandıracağız. Bu işbirliği ile ekosistemimize globalde birlikte büyüyeceğimiz bir iş ortağı daha ekledik. İşbirliği sayesinde ilerleyen dönemde on-demand uzmanlık hizmeti ihracatı da yaparak daha da büyük bir aile olacağız” diye konuştu.