KIRSAL YATIRIMLARA YENİ HİBE PAKETLERİ

Haberi Paylaş


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
 (TKDK), Avrupa Birliği’nin aday ve potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu ‘’Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı’’ (IPARD) II Programı dahilinde 3.çağrı ilanı ile 252 Milyon Euro’luk hibe desteğinde bulunacağını açıklayarak yatırımcılara projeleri ile birlikte başvuru çağrısında bulundu.

IPARD Fonu, AB ve Türkiye Cumhuriyeti finansmanlarıyla oluşmakta olup yatırımcılar geri ödemesiz olarak bu fondan faydalanabiliyor.

IPARD II “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri” kapsamındaki sütkırmızı etkanatlı eti ve yumurta üretimine yönelik sunulacak projelerin toplam hibe tutarının 164.706.000 Euro, “Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri’’ kapsamındaki bitkisel ve arıcılık üretimi, ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımları için sunulacak olan projelerin toplam hibe tutarının ise 87.239.000 Euro olduğunu açıkladı.

Hibe desteğinden faydalanacak olan  42 ilimiz Afyonkarahisar,Ağrı, AksarayAmasyaAnkaraArdahanAydınBalıkesirBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırElazığErzincan

ErzurumGiresunHatayIspartaKahramanmaraşKaraman,Kars, KastamonuKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuşNevşehirOrdu

SamsunSivasŞanlıurfaTokatTrabzonUşakVan ve Yozgat 

‘’Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri’’ kapsamındaki başvurular 1 Mart – 2 Nisan 2018 tarihleri arasında online olarak yapılacak olup 5 Nisan 2018 tarihine kadar dökümanlar kuruma teslim edilecek. ‘’Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri’’ kapsamındaki başvurular ise 12 Şubat – 12 Mart 2018 tarihleri arasında online olarak yapılacak olup dökümanlar kuruma teslim edilecek. Başvurularda yatırım sürelerinin en fazla 18 ay olarak planlanması öngörülmüştür.

Detaylı bilgilere www.tarim.gov.tr, www.tkdk.gov.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment