KADIN ÇALIŞANLARIN SORUNLARI GÜNDEMDE

Haberi Paylaş

Türkiye’de 300’e yakın Organize Sanayi Bölgesi bulunmakta, Organize Sanayi Bölgelerinde çalışan kadınların rahat bir nefes almasını sağlayacak proje için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el ele veriyor. Bu iki bakanlığın ortak çalışmasıyla ülkemizde bulunan tüm Organize Sanayi Bölgeleri denetlenerek uygun koşulları taşıyanlarda kreş açılacak ayrıca açılacak olan yeni Organize Sanayi Bölgelerine de kreş zorunluluğu geliyor.

Mevcut Organize Sanayi Bölgelerinin uygunluğu denetlenecek. Uygun görülmesi halinde, çalışanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için Sosyal Yaşam Alanları oluşturulması planlanırken bu alanlar içinde kadın çalışanların çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri kreşler de yapılacak. Ancak, yeni açılacak olan tüm Organize Sanayi Bölgelerinde ise ‘Sosyal Yaşam Alanı’ ve buna bağlı olarak Kreş açılması zorunlu tutulacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 5 Aralık’ta yaptığı açıklamada Organize Sanayi Bölgelerinde kreş zorunluluğu için çalıştıklarını ve 81 ilde Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde yeni kreşler açacaklarını söylemişti. Kaya, “Organize Sanayi Bölgesi olan her bölgede Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımızla birlikte kreş imkanını zenginleştirmek üzere çok yoğun şekilde çalışıyoruz. İstiyoruz ki kadınlarımız hem işinden kopmasın hem de bebeğini güvenilir bir ortamda sağlıklı şekilde büyümesini sağlayabilsinler” ifadesini kullanılmıştı.

Leave a comment