POLİSAN HOLDİNG, BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ’NE GİRDİ

Haberi Paylaş

Polisan Holding, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik alanında en iyi performans gösteren şirketlerin yer aldığı “BIST Sürdürülebilirlik Endeksi”ne girmeye hak kazanan 44 şirketten biri oldu.

 

Her biri kendi alanında öncü ve güçlü kuruluşlar olan; boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteren Polisan Holding, ekonomik sürdürülebilirliğin yanı sıra çevresel ve sosyal açıdan da sürdürülebilirliğin önemine inanarak çalışmalarını sürdürüyor.

Son yıllarda borsalar çevresel, sosyal, kurumsal yönetim konularındaki risklere ilişkin şirketlere yol gösteren ve şirketlerin sürdürülebilirlik politikalarına ilişkin bilgiyi de sorumlu yatırımcılara ileten  “Sürdürülebilirlik Platformları” oluşturuyor. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi de, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer alacağı bir endeks oluşturulmasını, Türkiye’de ve özellikle Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artmasını amaçlıyor.

Değerlendirme, Londra Merkezli Bağımsız Bir Araştırma Şirketi Tarafından Gerçekleştiriliyor

Şirketler endekse, iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, rüşvetle mücadele, tedarik zinciri, iş sağlığı ve güvenliği konularındaki performanslarına göre dahil ediliyorlar.  Değerlendirme, Borsa İstanbul adına Londra merkezli bir bağımsız araştırma şirketi olan Ethical Investment Research Services Limited (EIRIS) tarafından uluslararası sürdürülebilirlik kriterlerine göre yapılıyor.

EIRIS, Kasım 2017 – Ekim 2018 döneminde BIST 50 listesinde yer alan tüm şirketleri ve BIST 100 listesinde yer alan gönüllü şirketleri değerlendirdi. Bu değerlendirme sonucunda Polisan Holding, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olmaya hak kazanan 44 şirketten biri oldu.

Polisan Holding, BIST Sürdürülebilirlik Endeks Performansı, GRI uyumlu Sürdürülebilirlik Raporlamaları, iklim değişikliği ile mücadele çalışmaları, Ürün Çevre Etiketleri, Karbon Saydamlık Projesi ve Kurumsal Karbon Ayakizi Raporlaması gibi birçok projesiyle sektöründe öncü ve örnek olabilmek adına ilklere imza atıyor.

 

Leave a comment