ING Bank Türkiye, 2017’nin üçüncü çeyreğinde de başarılı bir performans sergiledi

Haberi Paylaş

ING Bank Türkiye’nin 6 Kasım 2017 tarihinde açıkladığı konsolide finansal sonuçlara göre; 2017 yılının dokuz aylık döneminde Banka’nın aktif toplamı 58,9 milyar TL, vergi öncesi kârı ise 911 milyon TL olarak gerçekleşti. Bunun yanı sıra, ING Bank’ın öz kaynaklar hacmi 5,6 milyar TL’ye, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 20,12 seviyelerine ulaştı.

 

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, açıklanan finansal veriler hakkındaki değerlendirmesinde şunları kaydetti:

 

“2017 yılının dokuz aylık dönemini başarılı performans ile tamamladık. Vergi öncesi kârımız 911 milyon TL olarak gerçekleşti. Krediler toplamımız 43,7 milyar TL’ye ulaşırken, geniş tabanlı ve küçük tasarrufları kapsayan mevduat hacmimiz 25,8 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

 

Müşterilerimize her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz bir şekilde hizmet sunmak amacıyla dijital ve mobil kanallarda hızla büyümeye devam ediyoruz. Eylül sonu itibarıyla, dijital kanalları kullanan toplam aktif müşterilerimiz içindeki mobil bankacılık müşteri payı yüzde 90’lara ulaştı. Mobil bankacılık kullanıcı sayımız ise yıl sonuna göre yüzde 48’lik artış ile 656 bine yükseldi.

 

Sürekli tekrar eden ve karar gerektirmeyen operatif süreçlerde verim sağlamak adına robot teknolojisini kulllanmaya başladık. Yeni robot teknolojisi ile operasyon süreçlerinin hatasız, hızlı ve verimli sonuçlandırılmasını sağlamış olacağız. Bu kapsamda belirlenmiş 40 süreç için analiz ve geliştirme çalışmalarına başladık.

 

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı krediler, bu dönemde de odağımızda olmaya devam etti. KGF’nin kefalet desteği ile Ekim sonu itibarıyla 8 bine yakın işletmeye 8,3 milyar TL’lik KGF destekli kredi kullandırdık. Bu kredilerin adet bazında %90’ı, tutar bazında %62’si KOBİ’lere kullandırıldı. Bizim için diğer bir önemli başarı göstergesi, tüm KGF destekli kredilerimizin %90’ının yeni kredilerden oluşmasıydı. Bu anlamda kredi tabanımızın önemli ölçüde genişlediğini gördük.

 

2017 üçüncü çeyrek ana başlıkları

 

ING’ye bir kez daha Dünyanın En İyi Bankası ödülü

 

ING, finans dünyasının en itibarlı yayınlarından “Global Finance” dergisi tarafından düzenlenen “Dünyanın En İyi Küresel Bankaları 2017 Ödülleri” organizasyonunda “Dünyanın En İyi Bankası” seçildi. Bu yıl ilk kez verilen ödülün sahibi olan ING, geçen yıl boyunca gösterdiği performans, itibar ve yönetimdeki mükemmellik gibi kriterlere göre değerlendirildi.

 

ING Pegasus Plus Kart yenilendi

 

ING Bank işbirliğiyle Pegasus Hava Yolları’nın uçuş programı Pegasus Plus çatısı altında sunulan ING Pegasus Plus Kart, kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi karşılamak ve avantajlardan daha etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak üzere yenilendi. Bundan böyle ING Pegasus Plus Classic ve ING Pegasus Plus Premium olmak üzere iki farklı kart çeşidi ile temassız ödeme imkanı bulunan ING Pegasus Plus Kart’lar hem daha fazla uçuş puanı hem de yepyeni bir seyahat deneyimi sunuyor.

 

ING Bank da “Bu Gençlikte İŞ Var” dedi.

 

ING Bank; TÜSİAD tarafından 2011 yılından beri Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner genç girişimcileri ortaya çıkarmak ve inovatif fikirleri büyük sermaye ile buluşturmak vizyonuyla düzenlenen “Bu Gençlikte İŞ Var!” iş fikri yarışmasının 2018 Eğitim Kampı sponsoru oldu. Girişimcilik kültürünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla yarışmayı destekleyen ING Bank, yılın ilk yarısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme bölümü İTÜ ARI Teknokent ile başlattığı işbirliği kapsamında Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendirecek önemli inisiyatifler arasında yer alan Big Bang yarışmasının da sponsorluğunu sürdürüyor.

 

ING CeptenYapp Uygulaması’na “Altın Stevie”

 

ING Bank çalışanlarının iş süreçlerini mobil olarak sürdürmesini sağlayan CeptenYapp uygulaması, Stevie Uluslararası İş Ödülleri 2017’de “Yeni Ürün ve Ürün Geliştirme” kategorisinde Altın Stevie kazandı. “Mobil Geliştirme Çözümü ya da On- Demand Uygulama – Yazılım” alanında yılın en iyi ürünü seçilen CeptenYapp uygulaması, ING Bank’ın çevik ve esnek çalışma modeli için önemli bir altyapı oluşturuyor. Çalışanlarını ortak bir platformda buluşturarak, diledikleri her an ve her yerden kolaylıkla işlerini yürütmelerini sağlayan CeptenYapp, birçok operasyonun gerçekleşmesinde hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor.

 

ING Bank, esnek çalışma modelini şubelere taşıyor

 

2015 yılında hayata geçirdiği FlexING esnek çalışma modeli ile çalışanlarına haftada 2 gün evden çalışma ve 5 gün esnek saat uygulamasından faydalanma imkanı sunan ING Bank şimdi de 42 şubede esnek çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Ayda 2 kez “1 saat geç gel” ya da “1 saat erken çık” uygulamasından faydalanan pilot şubeler Cuma günleri de kot giyerek kıyafette esneklik imkanından faydalanabiliyor.

 

ING Bank’ta şube çalışanları için de süt odaları kuruluyor

 

Daha önce Genel Müdürlük, İOTM ve Kahramanmaraş Çağrı ve Operasyon Merkezi’ndeki çalışanları için süt odalarını hizmete sunan ING Bank, aynı uygulamayı şubelerine de taşıdı. İlk aşamada doğum izninde olan ve süt izni kullanan çalışanların bulunduğu şubelerle başlayan uygulama kapsamında, süt odalarının 2018 sonuna kadar tüm şubelere yayılması hedefleniyor.

 

ING Bank’tan bir ilk: ING FX Forward işlemler artık internet şubesinde

 

ING Bank, kurumsal internet şubesi kullanıcılarına forward ve SWAP gibi türev işlemlerini online olarak gerçekleştirme imkanı sunuyor. Sektörde ilk olan bu uygulama sayesinde türev işlem limiti/sözleşmesi olan ING Bank müşterisi şirketler, kur riskinden kendilerini korumak için ING FX Platformuna her zaman her yerden kolaylıkla ulaşma imkanına sahip oluyor. Şirketler artık anlık kurları görerek gelecek 12 ay içinde istedikleri bir tarihe forward işlem yaparak kur riski yönetimi yapabiliyor.

 

Turuncu Hesap, TL, Dolar ve Euro yanında Sterlin ile de birikim yapma imkanı sunuyor

 

Geliştirdiği tasarruf ürünleri ile mevduatı tabana en yaygın banka haline gelen ING Bank, geçen yılın son çeyreğinde Turuncu Hesap ailesine eklediği Dolar ve Euro birikimleri de kapsayacak yeni ürününe şimdi de Sterlin’i ekledi. Turuncu Hesap, müşterilerine artık Sterlin ile de birikim yapma imkanı sunuyor.

 

‘‘Nesilden Nesile Yönetim Akademisi’’nde yeni dönem başladı

 

ING Bank’ın Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlediği, ‘‘Nesilden Nesile Yönetim Akademisi’’nde 2017-2018 dönemi başladı. Program; aile şirketlerinin rekabet gücünü artırmaya, sürdürülebilirlik ve kurumsallık sağlamaya yönelik eğitimleri kapsıyor.

 

ING Bank Türkiye

ING Bank Türkiye, Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu, TÜSİAD STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics/Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Çalışma Grubu ve Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesidir. Aynı zamanda, Birleşmiş Miletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri imzacısı ve her yaştan kadını ve erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağıran Birleşmiş Milletler’in “HeForShe” hareketinin destekçisidir.

 

Türkiye’de yaklaşık 266 şube ile hizmet veren ING Bank’ın bankacılık stratejisi, Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyümesine paralel bankacılık yapmaktır. Bu kapsamda, ana odak noktası tasarruf ve inovasyondur. Lider tasarruf bankası olma konumlandırması paralelinde pazara sunduğu ürünlerin yanı sıra, modeli, uygulaması ve ölçümlemesi itibarıyla Türkiye’de ilkokul öğrencilerine yönelik tasarruf odaklı ilk ve tek finansal okuryazarlık eğitimi olan ‘Turuncu Damla’ sosyal sorumluluk programını yürütmektedir. Program 7 ilde 233 okulda, 785 öğretmene ve 28.500’ü aşkın öğrenciye ulaşmıştır.

 

Diğer yandan, yeni dönem dijital bankacılığın liderleri arasında yer alma hedefinde olan ING Bank, bankacılık modelini her zaman, her yerde, kolay ve hızlı finansal çözümler sağlayan banka olmak üzerine geliştirmiştir. ING Bank “Eski Köye Yeni Âdet” sloganıyla inovasyona dayalı bankacılığını ön plana çıkarmaktadır

Leave a comment