Özel Röpotaj:Green Card 7/24 – Şirket Yöneticisi Ozan Şirin sorularımızı yanıtlıyor.

Haberi Paylaş

Amerika Türkiye Vize Krizine ait gündem sıcaklığını korurken, geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Resmi Green Card başvuru sayfasının kapatılmasına ait gizem çözüldü.

Resmi Green Card çekilişi başvuruları 3 Ekim Salı günü başlamış ve 8 Ekim Pazar günü resmi site bakıma alınarak durdurulmuştu.

Bu tarihlerle aynı anda ABD-Türkiye vize krizinin yaşandığı tarihler olunca bazı basın kanallarından Türkiye’den green card başvurularının kapatıldığına yönelik spekülasyon haberler çıkmıştı.

Hem Green Card ile ilgili tüm süreçleri hem de yaşanan bu olayları bize 2005 yılından bu yana Green Card Başvuru ve Danışmanlık Hizmetleri veren Green Card 7/24 Yöneticisi Ozan Şirin anlattı.

Kendinizden bahseder misiniz?

Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Mezuniyetimin ardından birkaç yıl sonra Gebze Teknik Üniversitesi’nde yine Bilgisayar Mühendisliği üzerine Yüksek lisans eğitimine devam ettim.

Gerek okul hayatımda gerekse okuldan sonra pek çok projede görev aldım. 2003 yılında kurduğum şirketimde pek çok web projesini gerçekleştirdim. Bu projelerden bir tanesi de 2005 yılında bir arkadaşımla birlikte hayata geçirdiğimiz Green Card 7/24 Başvuru ve Danışmanlık web sitesi oldu.

Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

Green Card 7/24, 2005 yılında kuruldu. Green Card Çekilişi başvuru hizmeti ve kazananlara danışmanlık konusunda uzmanlaşmış, zamanla büyüyerek Amerika Vize, Yatırım, Eğitim gibi Amerika’da yaşama ait pek çok alanda hizmet vermeye başlamıştır.

2003 yılından önce Green Card başvuruları pek çok evrakla posta yolu ile yapılırdı. Ancak ABD 2003 yılında tüm Green Card işlemlerini online platforma taşıdı. Bizim projemiz de bu online platformu Türk vatandaşlarının anlayabileceği ve kolaylıkla başvuru yapabileceği bir altyapıya taşımaktı. Çünkü resmi siteden yapılan başvurularda pek çok hata yapılabiliyordu. Ayrıca Amerika her yıl katılım şartlarında değişiklikler yapabiliyordu. Şirketin kuruluşundan bu yana temel ilkemiz Green Card konusunda halkımızı bilinçlendirmek, dolandırıcılara karşı uyarmak ve Amerika’ya gitmek ve yaşamak isteyenlere en doğru şekilde yardımcı olmak oldu.

12 yıldır müşterilerimizin güveni ve referansları ile büyüyoruz. İşimiz bir anlamda bakıldığında insanların hayatını değiştiren bir iş. Bu hassasiyetin bilincindeyiz. İnsanların hayallerine ulaşmalarında onlara yardımcı oluyor ve yol gösteriyoruz. İşimizi ve hizmetlerimizi de bu bilincin ışığında yapıyor ve geliştiriyoruz. Amerika green card ve göçmenlik konularında en güncel bilgiyi müşterilerimize ulaştırmak ve kazanan talihlilere bu süreci en verimli şekilde yönetmeleri için destek oluyoruz.

Green Card 7/24 olarak gerek haberlere verdiğimiz bilgilerle gerekse röportajlar ile Green Card konusunda en doğru bilgiyi paylaşmaya çalışıyoruz. Green Card başvuru yapacak olan kişilerin nelere dikkat etmesi gerekiyor diye soracak olursanız madde madde cevaplandıralım.

  • Green Card başvuruları, 2003 yılından beri sadece elektronik ortamda kabul edilmekte, posta ve benzeri yollarla başvuru yapılması mümkün değildir.
  • Green Card başvurusu resmi evrakları diye bir şey yoktur! Bazı kurumlar tarafından adresinize Green Card evrağı adı altında kağıt parçaları gönderilmeye çalışılabilir. Kesinlikle kabul etmeyiniz! Sadece paranızı ve zamanınızı kaybedersiniz! 2003 yılından itibaren Green Card başvuruları internet üzerinden gerçekleştirilmekte ve hiçbir şekilde kağıt bir form bulunmamaktadır.
  • Green Card çekilişine katılmak için İngilizce bilmeniz, sağlık kontrolünden geçmeniz ya da check-up yaptırmanız gerekmez. Bazı aracı kurumlar size bu hizmetleri Green Card başvurusu yapanlar için zorunlu diye satmaya kalkabilir.
  • Green Card başvurusu için kesinlikle İngilizce bilgisi, sağlık kontrolü ya da check-up zorunluluğu yoktur. TC Kimlik numarası Green Card başvurusu için gerekli değildir. Formlarda böyle bir bilgi sizden istenirse kesinlikle vermeyiniz. TC Kimlik numaranız daha sonra size borç çıkartılması gibi kötü niyetler için kullanılabilir.
  • Green Card başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra Teyit Numaranız (Confirmation Number)’ınızı mutlaka bir kenara not edin, eğer bir aracı kurumdan başvurunuzu yaptıysanız hemen aracı kurumunuzdan Teyit Numaranızı isteyiniz ve bunun için kesinlikle bir ücret ödemeyiniz. Teyit numaranız sizin başvuru yaptığınız dönemde Ekim-Kasım aylarında size verilmelidir.
  • Teyit Numaranız toplamda 16 karakterden oluşur ve örneğin bu dönemde başvuru yapacağınız Green Card çekilişinin ismi  DV2019’dir. DV2019 çekilişine katılanların teyit numaraları 2019 ile başlar. Örnek teyit numarası “201918FDP3D1I586” şeklindedir. Eğer başvuru yaptığınız aracı kurum size teyit numaranızı(teyit mesajı onay kodunuzu) vermiyorsa bir daha o kurumdan başvuru yapmamanızı tavsiye ediyoruz, çünkü teyit numaranız(Confirmation number) olmadan hiçbir zaman başvurunuzun yapıldığından emin olamazsınız ve kazanıp kazanamadığınızı öğrenemezsiniz!

 

Green Card 7/24 olarak Green card başvuru hizmetinin dışında Green Card Çekilişini kazanan talihlilere danışmanlık, Yatırımcı olarak Amerika’ya gitmek ve Green card sahibi olmak isteyenlere danışmanlık ve Amerika’ya ait tüm vize çeşitleri için danışmanlık hizmetlerimiz bulunuyor.

2017 yılı Türkiye için dalgalı seyretmeye devam ediyor. Özellikle işimiz Amerika ile ilgili olunca yanlış yapılan her türlü haber ya da spekülasyonun bize etkileri oluyor. Örneğin en son Amerika-Türkiye arasında yaşanan vize krizi ile aynı zamanlarda yaşanan Amerika Resmi Green Card Başvuru sitesinin kapatılması pek çok kanalda Amerika Türkiye için Green Card’ı da kapattı gibi haberlere yol açtı. Ancak Green Card 7/24 olarak sitenin tüm dünyada aynı anda kapatıldığını ve bunun Amerika-Türkiye arasında yaşanan Vize Krizi ile ilgisi olmadığını biz kendi müşterilerimizle paylaştık. Ayrıca gündemi de en yakından takip ederek resmi sitenin neden kapatıldığını, ne zaman açılacağı gibi bilgilerini de paylaştık.

Green Card 7/24 olarak 2018 için en büyük hedefimiz yıllara dayanan güven ve deneyim ile hizmet ve ürün kategorimizi genişletmek. İlk etapta Kanada Göçmenlik ve vize danışmanlığı konusunda çalışmalara başladık. 2018 yılının ilk aylarında bu hizmeti vermeye başlayacağız. Yıllardır müşterilerimizden bu konuda talep geliyordu, biz de bunu değerlendirerek onlara Kanada konusunda da en uygun ve en güvenilir çözümü sunacağız. Ayrıca öğrencilere yönelik farklı çalışmaları da sürdürüyoruz. Dil eğitimi ve farklı ülkede çalışarak özgüvenini geliştirmek isteyen öğrenciler için de çok önemli fırsatlar yaratacağız.

Green Card olarak en büyük sosyal sorumluluğumuz Green Card konusunda yapılan dolandırıcılıklara karşı halkımızı uyarmak ve bilinçlendirmek oluyor. Amerika’da yaşam hayali ile her yıl yüzlerce kişi dolandırılıyor. Green Card 7/24 olarak yapılan tüm bu dolandırıcılık ve sahtekarlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz.

https://www.greencard724.com/

 

Leave a comment