Fer Bal yönetim kurulu başkanı Melih Fer Solmaz ile özel röportaj ” Mevsimsel geçiş dönemlerinde vücut direncinizi yüksek tutun”

Haberi Paylaş

Fer Bal yönetim kurulu başkanı Melih Fer Solmaz, mevsimsel geçiş dönemlerinde vücut direncimizi yüksek tutmak için yapmamız gereken şeyleri anlattı.

Kış ayları ve mevsimsel geçişlerde vücut direncimizin artması gerektiğinden dolayı Fer Bal olarak Fer Propolis,arı sütü ve lavanta balı ile hazırladığımız özel bir karışımımız var.Bu karışımlar kişiye özel olarak hazırlanıyor.Bu konuda bugüne kadar üniversiteler ile yaptığımız bilimsel çalışmalar sonucu kimde hangi ürünü ne oranda kullanmamız gerektiğini tespit etmiş durumdayız.Mevsimsel geçişlerde yaşam kalitemizin artması ve bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için bu ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyoruz.Siyaset dünyasından,spor ve sanat camiasına varana kadar bir çok iş adamı için bu özel karışımlar, kişiye özel olarak, apiterapi uzmanlarımızca hazırlanmaktadır.36 yıllık bilgi birikimimiz ve bilimsel araştırmalarımız sonucu çok başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.

Propolisin faydaları kanserden boğaz hastalıklarına,bağışıklık sisteminden kalbe,enfeksiyonlardan yanıklara kadar bir çok alanda kullanılmakta ve hekimler tarafından tavsiye edilmektedir.

Arı sütü ise dünyanın en değerli gıdası olarak bilinmektedir.Kanser,kalp damar sistemi zayıflıkları,astım gibi hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirir,vücut direncini arttırır,metabolizmayı düzenler ve hücreleri yenileme özelliğine sahiptir.Sanat camiasından bir çok müşterimiz ürünlerimizi yüzüne maske olarak uygulamakta,ciltteki yorgunluk,kırışıklık,göz altı morlukları için çözüm bulmaktadırlar.

Dededen toruna torundan evlada süre gelen arıcılık sanatının üstadı ve Fer bal’ın Kurucusu Selçuk SOLMAZ  ” arıcılığın insanlık tarihi kadar eski olduğunu bal tüketilmez ise insanın ölmeyeceğini ancak arılar ölür ise insanlığında sonu olacağını ” ifade etmişlerdir.

Arı üretimi,Ana Arı üretimi damızlık ırk ıslahı Arı Sütü,Polen,Propolis, bal Üretimi Alman uzmanlarla işbirliği ürün çeşitliliği ile başlayan Hikayemizde Hayallerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz FER BAL olarak  bu gün bal konusunda en geniş ürün yelpazesine sahibiz.

FER BAL’ın  Bir Hayali ve Hedefi Vardı

Yöneticisinden üreticisine üreticiden tüketicisine kadar herkesi memnun etmek ve erdemli bir müessese olmaktı.İşimizin Çok zor olduğunu biliyorduk hedefimize tam ulaşamasak da çok fazla ve güzel yol aldığımızı biliyoruz. Bunun içinde her yaptığımızın daha iyisini yapmaya devam edeceğiz.

FER BAL olarak uzman kadrosuyla hijyenik ve modern tesislerimizde ilgili mevzuatlar çerçevesinde sektörde ilk İSO 22000 Belgesi olan  HACCP Gıda Güvenliği ve standartlara uygun üretim yapmakta ve tüm ürünleri dünya standartlarındaki laboratuarlarda periyodik olarak analiz edilerek piyasaya arzı yapılmaktadır.

MELİS ARI ÇİFTLİĞİ,FER BAL olarak bal çeşitliği yanında apiterapi uygulamaları alanında da çok geniş ürün yelpazesi ve araştırmalara da çok önem vermekteyiz. Apiterapi uygulamaları konusunda da dünyanın bir çok ülkesinden ve ülkemizden de çok yoğun sipariş ve talep gelmektedir.Ayrıca Türkiye’nin en seçkin hipermarket ve marketlerinde yerimizi almış bulunmaktayız..

Fer Bal olarak ürün güvenliği prensiplerine uyarak üretimden sofraya kadar olan her aşamasında Gıda Güvenilirliği kalitesiyle sektörün simgesi haline gelmiştir. 36 yıllık bilgi birikimi tecrübe ve Bilim insanları ile işbirliği yapmak bizlere bu haklı onuru yaşatmaktadır.

Ürün çeşitliliğini kendi kalorilerinde ve sözleşmeli arıcılarımız ile birlikte yüksek yayla ve meralarda üretmekteyiz. Organik yayla balı,Organik polen,Lavanta,Kestane,Kekik,Narenciye,Geven,pürem,Çam yayla Çiçek balı Geleneksel üretimimiz olan Karakovan petek balı,Seksiyon petek balı,petek bal çeşitleri özel üretimlerimizden Arı sütü,polen,propolis üretimleri ciddi arge çalışmaları Fer Balı Diğer Ballardan Ayıran Özellikleridir.

Ülkemizde arıcılık Dünyadaki yeri koloni bakımından 2-3. Sıralarda yerini almakta.Bal verimi bakımından ise 4-5 sıralarda bulunmaktadır. Flora çeşitliliği bakımından zengin bitki örtüsü doğanın temiz olması sanayi kirliliğinin fazla olmadığı ülkemizde dağların meraların kirlenmemiş olması arıcılık açısından ve sektörün gelişmesi açısından umut vericidir. Bu yönden de Türk balları dünya mutfaklarında talep görmektedir.

Fer propolis hakkında bilimsel çalışmalar ve araştırmalarda görülmüştür.Propolis bilim insanları tarafından buluş olarak anılmaktadır.

Melis Arı Çiftliği Fer Bal olarak zor bir göreve daha talip olup özel arı ürünlerinden özel karışımlar hazırlıyoruz. Özel karışımlarımız Dünyanın bir çok ülkesinden iş adamları,sporcular,sanatçılar ve kullanıcılardan yoğun talep almaktayız.

Bu planlı,Disiplinli çalışmalarımız bizlere verilen ödüllerlede bizlerin çalışmalarını motive etmiştir.

 

Leave a comment