ABank Yönetim Kurulu’na iki duayen isim katıldı

Haberi Paylaş

2016 sonunda The Commercial Bank’ın %100 iştiraki olan ABank tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulunun aldığı karar uyarınca, Didem Çerçi ve Paul Gossiaux’un görevlerinden ayrıldığı belirtilirken; 2010-2017 yılları arasında Sabancı Holding CEO’luğunu yürüten Zafer Kurtul’un denetim komitesi başkanı, uzun yıllar Garanti Bankası’nda üst düzey yöneticilik yapan Turgay Gönensin’in ise kredi komitesi başkanı görevleriyle yönetim kurulu üyeliğine atandığı paylaşıldı. ABank yönetim kurulu üyesi ve The Commercial Bank Grup CEO’su olan Joseph Abraham’ın ise, ABank yönetim kurulu başkan vekili olarak atandığı belirtildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan ABank Yönetim Kurulu Başkanı ve The Commercial Bank Murahhas Üyesi Omar Hussain Alfardan şunları söyledi: “ABank Yönetim Kurulu’na Sayın Kurtul ve Sayın Gönensin çapında deneyimli ve üst düzey profesyonellerin katılmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu atamalar, ABank’a ve Türkiye’de yürüttüğümüz faaliyetlere verdiğimiz önemin bir yansımasıdır. Sayın Kurtul ve Gönensin’in çok kıymetli tecrübeleri, vizyonları ve katkıları Türkiye’deki büyüme planlarımızın başarıyla geliştirilip hayata geçirilmesinde anahtar rol oynayacaktır.“

 

Zafer Kurtul Kimdir?

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Zafer Kurtul’un, Wisconsin-Madison Üniversitesi’nden finans dalında yüksek lisans (MBA) derecesi bulunmaktadır. Kurtul, Citibank, BNP-Ak-Dresdner Bank ve Societe Generale’deki yöneticilik görevlerini takiben 1998 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak Akbank bünyesine katılmıştır. Aynı bankada 2000 – 2009 yılları arasında Genel Müdür,2009 – 2010 yıllarında ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2010 – 2017 yılları arasında Sabancı Holding CEO’su olarak görev yapan Kurtul, bu dönem içinde Sabancı Grubu’nun çeşitli iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi üstlenmiştir.

 

Turgay Gönensin Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Turgay Gönensin, kariyerine 1985 yılında İnterbank’ta MT olarak başlamıştır. 1987 – 1995 yılları arasında Garanti Bankası’nda Finansal Kurumlar ve Kurumsal Bankacılık Müdürlüğü görevini takiben, 1995 – 1997 yılları arasında Finansbank’ta Genel Müdür Yardımcısı, 1997 – 2000 yıllarında United Garanti Bank International’da ve 2000 – 2001 yıllarında Osmanlı Bankası’nda Genel Müdür olarak görev yapmıştır. 2002 – 2013 yılları arasında Garanti Bankası’nda Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2013 – 2015 yılları arasında aynı bankada Yurtiçi ve Yurtdışı İştirakler Koordinasyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüten Gönensin, 2015’ten Mayıs 2017’ye kadar Garanti Bankası iştiraklerinde yönetim kurulu üyesi, kredi komitesi ve denetim komitesi üyesi olarak görev yapmıştır.

Leave a comment