Fibabanka, 90.7 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti

Haberi Paylaş

Fibabanka, 2017 yılı Haziran sonu itibarıyla vergi öncesi kârını, geçen yılın aynı dönemine göre %35 artışla 90.7 milyon TL’ye yükseltti. Bankanın net kârı 72.6 milyon TL olarak gerçekleşti.

Fibabanka’nın 2016 yılı Haziran sonu itibarıyla 10.0 milyar TL olan toplam kredileri, %36 artışla, 2017 yılı Haziran sonunda 13.6 milyar TL’ye ulaşırken, kredilerin toplam aktifler içindeki payı %72 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri mevduatı toplam pasiflerin %57’sini oluşturarak 10.8 milyar TL’ye yükseldi.

 

2017 yılı ilk yarı sonuçlarını değerlendiren Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert sonuçlardan memnun olduklarını belirtti:

“Bankamız, 2017 yılında da büyümesine istikrarlı bir şekilde devam etmekte ve orta ölçekli banka olma hedefine uygun hareket etmektedir. Bu yıl dijitalleşme, tabana yayılma ve ürün çeşitliliğini arttırmaya odaklanıyoruz. İkinci çeyrekte KGF kredilerinin de etkisiyle özellikle KOBİ ve ticari kredilerde büyüdük. Önümüzdeki dönemde de KOBİ ve ticari kredilerin yanısıra Mikro, Tarım ve Bireysel gibi daha yaygın müşteri ağına ulaşabileceğimiz segmentlerde büyümeyi hedefliyoruz. Mayıs 2017 başında yurt dışında halka arz yoluyla gerçekleştirilen Basel 3 uyumlu katkı sermaye niteliğindeki tahvil ihracımız ile daha da güçlenen özkaynak tabanımız ilerleyen dönemlerde de Bankanın büyümesine ve Türk ekonomisine verdiği desteği artırarak sürdürmesine olanak sağlayacaktır.”

Leave a comment